Виробниче навчання в групі КК-1 12.11.2021 на тему "Технологія приготування картопляних супів з крупами, бобовими та макаронними виробами"
Супи готують з крупами, макаронними виробами і
бобовими, на бульйонах або на овочевих відварах. Картоплю і овочі нарізають
брусочками, дольками, кубиками, шматочками (крім картоплі) нарізка повинна
відповідати основному продукту і бути однорідною. При подаванні супи посипають зеленню.
Супи з макаронними виробами, з крупою і бобовими
Основними
продуктами в цих супах являються макаронні вироби, локшина, крупи чи бобові. Їх
готують на бульйонах: м'ясо - кістковому, з птиці, на грибному відварі, а також
вегетаріанськими, з використанням томатного пюре чи без нього, з картоплею і
без неї. Моркву, цибулю і білі коріння нарізають соломкою чи кубиками (для
супів з фігурними виробами), а для супів з круп і бобових кубиками. Моркву і
цибулю пасерують. Макаронні супи реалізують на протязі 30 - 40 хвилин.
Відпускають супи з м'ясом, птицею, субпродуктами, грибами, м'ясними
фрикадельками, пельменями
Технологія приготування супів з макаронними виробами
В киплячий бульйон чи
воду кладуть підготовлені макарони (розламані на шматочки довжиною 3...4 см),
доводять до кипіння і варять 10-15 хвилин, потім додають пасеровані овочі, і
варять суп до готовності. Перед закінченням варіння кладуть сіль і спеції
Супи з крупами
Технологія приготування супів з крупами
Використовують
рис, пшоно, перлову, вівсяну, ячневу і пшеничну крупи. Попередньо відварюють тільки перлову
крупу. Інші вводять безпосередньо у киплячий бульйон.
У
киплячий бульйон чи воду кладуть підготовлену крупу, за 10 - 15 хв. до її готовності додають пасеровані овочі.
При виготовлені супу з манною крупою
спочатку в киплячий бульйон кладуть пасеровані овочі, варять 5-10 хв., а потім
манну крупу і варять до готовності.
Супи з бобовими
Технологія супу з бобовими
Основною сировиною є бобові. Квасолю, горох
і чечевицю перебирають. Горох і квасолю попередньо замочують (2 - 3 л на 1 кг
бобових) на 2 - 3 години. Квасолю попередньо відварюють.
В киплячий бульйон чи воду
кладуть підготовлені бобові і варять. За 15 - 20 хвилин до
кінця варіння кладуть пасеровані овочі. Суп з квасолею можна готувати з томатним пюре
і заправляють часником розтертим сіллю. Супи з бобовими часто
варятьізсвинокоченостями. Відпускають з рубленою зеленню.Окремо можна подати
грінки (пшеничний хліб нарізають дрібними кубиками і підсушують в жарочній шафі).
Комментарии
Отправить комментарий