Виробниче навчання в групі КК-1 12.11.2021 на тему "Технологія приготування картопляних супів з крупами, бобовими та макаронними виробами"

Супи готують з крупами, макаронними виробами і бобовими, на бульйонах або на овочевих відварах. Картоплю і овочі нарізають брусочками, дольками, кубиками, шматочками (крім картоплі) нарізка повинна відповідати основному продукту і бути однорідною. При подаванні супи посипають зеленню.



Супи з макаронними виробами, з крупою і бобовими

Основними продуктами в цих супах являються макаронні вироби, лок­шина, крупи чи бобові. Їх готують на бульйонах: м'ясо - кістковому, з птиці, на грибному відварі, а також вегетаріанськими, з використанням томатного пюре чи без нього, з картоплею і без неї. Моркву, цибулю і білі коріння нарізають соломкою чи кубиками (для супів з фігурними виробами), а для супів з круп і бобових кубиками. Моркву і цибулю па­серують. Макаронні супи реалізують на протязі 30 - 40 хвилин. Відпускають супи з м'ясом, птицею, субпродуктами, грибами, м'ясними фрикадельками, пельменями


Технологія приготування супів з макаронними виробами

В киплячий бульйон чи воду кладуть підготовлені макарони (розламані на шма­точки довжиною 3...4 см), доводять до кипіння і варять 10-15 хвилин, потім додають пасеровані овочі, і варять суп до готовності. Перед закінченням варіння кладуть сіль і спеції



Супи з крупами


Технологія приготування супів з крупами

Використовують рис, пшоно, перлову, вівсяну, ячневу і пшеничну  крупи. Попере­дньо відварюють тільки перлову крупу. Інші вводять безпосередньо у киплячий бу­льйон.

У киплячий бульйон чи воду кладуть підготовлену крупу, за 10 - 15 хв. до її готов­ності додають пасеровані овочі.

При виготовлені супу з манною крупою спочатку в киплячий бульйон кладуть пасе­ровані овочі, варять 5-10 хв., а потім манну крупу і варять до готовності.



Супи з бобовими




Технологія супу з бобовими

Основною сировиною є бобові. Квасолю, горох і чечевицю перебирають. Горох і квасолю попередньо замочують (2 - 3 л на 1 кг бобових) на 2 - 3 го­дини. Квасолю попередньо відварюють.

В киплячий бульйон чи воду кладуть підготовлені бобові і варять. За 15 - 20 хвилин до кінця варіння кладуть пасеровані овочі. Суп з квасолею можна готувати з томатним пюре і заправляють часником розтертим сіллю. Супи з бобовими часто варятьізсвинокоченостями. Відпускають з рубленою зе­ленню.Окремо можна подати грінки (пшеничний хліб нарізають дрібними кубиками і підсушують в жарочній шафі).



Комментарии

Популярные сообщения